PRESENTACIO

El viatge començarà la primera quinzena de novembre, sortint de Sant Esteve Sesrovires, poble situat a la província de Barcelona.
Es preveu, depenent de les circumstàncies que ens poguem trobar, una duració de sis mesos.
La intenció es seguir una ruta, vorejant la costa atlàntica, a través del Marroc(Rabat), entrant al desert del Sahara Occidental, fins a la frontera de Nouadhibou, entrada a Mauritania(Nouakchott), per arribar al Senegal (Dakar). Continuarem creuant
el riu Gambia, per Banjul, seguirem per Gambia fins a trobar la part Est del Senegal, destí Bamako, capital de Mali. Aquí ens desplaçarem cap al Nord, per fer un recull de contrastos entre ells i el país Dogon (Toguna). Tornarem a anar cap al Sud, direcció Golf de Guinea, abans entrarem a Burkina Fasso (Ouagadougou), direcció Niangoloco, fronterera amb Cote D'ivoire (Yamoussoukro), i travessant aquest país arribarem a Accra, capital de Ghana, esperant arribar-hi a principis de desembre'07. Tenim previst fer un recull i seguiment de la cultura del cacau, en el cultiu, recol.lecció i comercialització, amb contacte de gent nativa, parents d'alguns que conviuen a Catalunya, com és el cas del Peter. En aquesta primera part està previst emprar-hi uns 35 dies.
Recuperant la travessa entrarem al país veí Togo (Lome), per saltar a Benin (Porto Novo). Ja a Nigeria(Lagos) recorrerem el país per visitar famílies d'alguns parents del nostre poble, contrastant cultures i formes de vida, tot seguint per arribar a la cordillera Cameroon Highlands, situada a l'Est del país, per remontar el Nord i entrar en la punxa del Cameroon(Yaunde), tocant i també si es pot, entrar en el Chad(Ndjamena), rumb Sud travessen el país allargat del Cameroon fins arribar a la frontera, a on també amb gent autòctona anirem a fer un recull del últims pigmeus que habiten en aquesta zona fronterera amb Guinea(Malabo,Bata). Tot seguit entrarem a la regió del riu Muni, estuari de gran i diversa fauna, i contactarem amb gent coneguda del projecte europeu ECOFAC, per la preservació del bosc primari lligat amb tota la fauna que l'engloba, com
goriles, ximpanzés, orangutans.... etc. Coneixerem diferentes cultures que es troben en aquestes regions tant humides i selvàtiques, terres de caçadors i recolectors. En aquest traçat hi emprarem uns 35 dies més, depenent de les condicions climatològiques en aquesta època de l'any ens són favorables (per no nombrar altres factors que ens podem trobar).
Dons som-hi, tornem a reempendre el viatge, entrant a Gabon(Libreville), país de grans contrastos, si es pot, travessarem el Congo per Kinshasa, capital del país, entrarem a Angola(Luanda), un gran territori a on ens centrarem per trobar una missió cristiana on actualment hi presta els serveis una martorellenca.
Tot seguit arrenquem cap a Namíbia(Windhoek), es preten fer un recull del sons i cants africans
de corals infantils, país a on es fa el campionat de veus negres. Entre altres coses conviurem uns 10 dies amb un poblat Himba, per testimoniar i donar a conèixer la seva forma de vida un tant diferent a la nostra. En aquest altre recorregut està previst emprar-hi uns 25 dies.
Seguint pel riu Kunene entrarem a Botswana(Gaborone) per fer-hi una petita estança al delta de l'Okavango, riu que es fon a l'entrada del desert del Kalahari.
Finalment enfilarem i trevessarem Sudàfrica(Johanesburg) per arribar a algunes zones Vitícoles, per poguer fer un petit agermanament amb la nostra Denominació d'origen Penedès.
Fins aquí será el nostre primer repte,creuan 23 països de baixada i uns 16.000Km.
Recuperant forçes i ànims es preveu pujar per la costa índica, com figura al mini-mapa que teniu a la pàgina.